کمپرسور هوا ماشینی است که هوای اتمسفر را به انرژی تبدیل میکند که سپس برای تامین انرژی ابزارها و وسایل مختلف استفاده میشود. اجزای اصلی آن موتور، پمپ و مخزن ذخیره هوا است.
یک کمپرسور هوا با مکش هوا از طریق پمپ کار می کند و سپس آن را به مخزن ذخیره فشار می دهد و در حین حرکت آن را فشرده می کند. هنگامی که مخزن به ظرفیت رسید، کمپرسور هوا خاموش می شود. سپس می توان از هوای فشرده ذخیره شده با اتصال شیلنگ هوا و ابزار هوا به مخزن به عنوان نیرو استفاده کرد. هنگامی که ماشه روی ابزار فشرده می شود، هوای تحت فشار برای تغذیه ابزار آزاد می شود.
درایو تسمه در مقابل کمپرسور هوا مستقیم
کمپرسورهای هوای تسمهای دارای تسمهای هستند که پمپ را به موتور متصل میکند که در هنگام کار کردن موتور میچرخد. اندازه تسمه تعیین کننده فشار و سرعتی است که کمپرسور هوا می تواند به آن برسد. مزیت اصلی کمپرسورهای هوای تسمه محرک این است که فشار و سرعت را می توان با تنظیم یا تغییر تسمه تغییر داد و از نظر ابزارهایی که می توانند به کار گیرند، انعطاف پذیرتر می شوند. آنها همچنین نسبت به کمپرسورهای هوای مستقیم ساکت تر هستند و به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند، اگرچه کشش تسمه باید دائماً کنترل شود. این نوع کمپرسور هوا دارای مخزن ذخیره سازی بزرگ است و برای مصارف سنگین کارگاهی و صنعتی طراحی شده است.
کمپرسورهای هوای مستقیم از نظر طراحی ساده تر هستند و پمپ آنها مستقیماً به موتور متصل است. آنها نسبت به مدل های تسمه محرک از نظر انرژی کارآمدتر و قابل اعتمادتر هستند، اما پر سر و صداتر هستند و خرید آنها گران تر است. این نوع کمپرسور هوا دارای مخزن کوچکی است و برای مصارف خانگی و نیمه حرفه ای طراحی شده است.
بیشتر بخوانید: کمپرسور باد دست دوم
استارت مغناطیسی در کمپرسور هوا چیست؟
استارت مغناطیسی یک کلید الکترومغناطیسی است که معمولاً در کمپرسورهای هوای قدرتمند (5HP یا بالاتر) یافت میشود. این یک وسیله ایمنی است که در صورت تشخیص اضافه بار، برق را از تغذیه موتور متوقف می کند و از سوختن سوئیچ فشار اصلی جلوگیری می کند. کمپرسورهای هوای قدرتمند بدون این دستگاه ممکن است اغلب نیاز به تعویض سوئیچ فشار اصلی خود داشته باشند.
کمپرسور هوا دریچه نی چیست؟
کمپرسور هوای شیر نی دارای دریچه ای است که در پمپ قرار دارد به نام شیر نی. برای اطمینان از اینکه جریان هوا فقط در یک جهت می رود وجود دارد. دریچه نی معیوب منجر به از دست دادن توان و افزایش فشار هوا می شود.
انواع کمپرسور باد و درایر تبریدی میکروپور را از فروشگاه کمپرسور نوری تهیه کنید.
کمپرسور هوای تاندم چیست؟
کمپرسور هوای پشت سر هم به عنوان کمپرسور هوای دو مرحله ای نیز شناخته می شود. این به این دلیل است که هوا را دو بار به جای یک بار فشرده می کند تا فشار دو برابر شود. بهترین استفاده از آن برای کارهای صنعتی سنگین است که در آن استفاده مکرر و طولانی مورد نیاز است.
کمپرسور هوای بدون روغن چگونه کار می کند؟
تمام کمپرسورهای هوا برای کاهش گرما، اصطکاک و سایش و پارگی نیاز به روغن کاری قطعات متحرک خود دارند. یک کمپرسور هوای روغنی از روغن به عنوان روانکاری استفاده می کند، در حالی که کمپرسور هوای بدون روغن این کار را نمی کند. در عوض، قطعات در یک ماده شیمیایی کاهنده اصطکاک و خود روان کننده پوشش داده می شوند.
کمپرسورهای هوای بدون روغن نسبت به مدلهای روغنی سبکتر، بیصداتر و نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند. و بزرگترین مزیت آنها این است که کمبود روغن به این معنی است که هیچ آلاینده ای به هوای تحت فشار منتقل نمی شود. به همین دلیل، آنها برای رنگ آمیزی اسپری و در محیط های بالینی ایده آل هستند.
از طرف دیگر کمپرسورهای هوای روغنی نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند اما روغن هوا را آلوده می کند. آنها به بهترین وجه برای کارهای حرفه ای و سنگین استفاده می شوند که در آن استفاده طولانی مدت مورد نیاز است.
چگونه یک کمپرسور را انتخاب کنیم؟
مهمترین عاملی که در انتخاب کمپرسور هوا باید در نظر گرفته شود این است که برای چه ابزار و کارهایی از آن استفاده خواهید کرد. سپس نیاز CFM (فوت مکعب در دقیقه) برای برق رسانی به ابزارها را تعیین می کند (جزئیات بیشتر را در بخش بعدی ببینید).
همچنین باید در نظر بگیرید که چقدر و چه مدت از آن برای تعیین ظرفیت مخزن ذخیره هوای مورد نیاز خود استفاده می کنید. به عنوان مثال، شما فقط به یک مخزن کوچک برای استفاده گاه به گاه DIY نیاز دارید، اما یک مخزن بزرگ برای استفاده حرفه ای یا طولانی مدت بهتر است.
ملاحظات دیگر شامل این است که آیا باید قابل حمل باشد، و بنابراین به مدل سیمی یا شارژی نیاز دارید، و اگر به موتور برس دار یا بدون برس یا مدل روغنی یا بدون روغن نیاز دارید.
کمپرسور با سیم یا بی سیم؟
کمپرسورهای هوای کابلی برای تامین برق موتور به برق وصل می شوند، به این معنی که باید در نزدیکی پریز برق استفاده شوند. به همین دلیل، کمپرسورهای هوای کابلی برای استفاده در کارخانهها و کارگاههایی که به قابلیت حمل و نقل نیازی نیست، بهترین گزینه هستند.
از سوی دیگر، کمپرسورهای هوای شارژی با بنزین یا گازوئیل کار می کنند. عدم وجود بند ناف به این معنی است که می توان از آنها در هر مکانی استفاده کرد و جابجایی آنها بسیار راحت تر است.
براش یا بدون برس؟
کمپرسورهای هوای برس دار موتوری دارند که توسط برس های فلزی کوچک به حرکت در می آید. در حالی که کمپرسورهای هوا بدون جاروبک دارای یک موتور با برد مدار الکترونیکی و سنسور هستند. عدم وجود برس در موتورهای براشلس به معنای کاهش اصطکاک و ایجاد گرما و در نتیجه سایش و پارگی کمتر است که به آنها عمر طولانی می دهد. موتورهای براشلس کارایی بیشتری نسبت به موتورهای برس دار دارند.
کمپرسور روغنی یا بدون روغن؟
همانطور که در بخش بالا توضیح داده شد، یک کمپرسور هوای روغنی دارای قطعات متحرکی است که توسط روغن روانکاری می شوند. در مقابل، اجزای کمپرسور هوای بدون روغن دارای یک پوشش مخصوص خود روان کننده هستند. انتخاب بین انواع را می توان با در نظر گرفتن میزان استفاده از کمپرسور هوا و اینکه آیا عدم آلودگی هوا مهم است تصمیم گیری کرد. به عنوان مثال، اگر کمپرسور هوا برای ساعات طولانی روزانه در یک کارخانه استفاده شود، یک مدل روغنی بهترین خواهد بود. در حالی که یک مدل بدون روغن برای استفاده نادر یا DIY بهتر است. و اگر از کمپرسور هوا برای رنگ آمیزی اسپری یا در محیط بالینی استفاده شود، یک مدل بدون روغن هوای غیر آلوده را تامین می کند.
ظرفیت مخزن
کمپرسورهای هوا در اندازههای مخزن مختلفی هستند که بر حسب لیتر اندازهگیری میشوند، از 4 تا 100 لیتر. به طور کلی، هرچه مخزن بزرگتر باشد، مدت زمان بیشتری می توانید کمپرسور هوا را با قدرت ثابت کار کنید. با این حال، اندازه مخزن مورد نیاز شما به ابزاری که قصد استفاده از آن را دارید نیز بستگی دارد. همه ابزارها به حداقل جریان هوا نیاز دارند که بر حسب فوت مکعب در دقیقه (CFM) اندازه گیری می شود. برای تعیین ظرفیت مخزن مورد نیاز ابزار، فوت مکعب استاندارد ابزار در دقیقه (SCFM) را در 6 ضرب کنید.
:: بازدید از این مطلب : 137
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0